ThinkBook Gen 2 doprovází i nový ThinkBook 13x

Společnost Lenovo oznámila uvedení nového „ThinkBook Plus Gen 2 i“ na trh a představila stylové notebooky ThinkBook 13x a ThinkBook 16p Gen 2. Jde o zařízení vytvořená speciálně pro profesionály v malých a středních firmách (SMB), kteří si potrpí na dostatečnou mobilitu. Zkonstruována jsou ze slitiny hliníku, přičemž jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních. Nejnovější modely ThinkBook tak spojují inovativní funkce se sofistikovaným designem, což uživatelům umožňuje flexibilně pracovat v jakémkoliv prostředí. Nejnovější řada notebooků ThinkBook spojuje nejmodernější technologie, které zlepšují uživatelské prostředí bez ohledu na to, kde se uživatelé zrovna nachází.

Nové displeje s poměrem stran 16:10 a obrazem Dolby Vision® HDR a podpora Dolby Atmos® u vybraných modelů. Nejnovější generace grafické karty NVIDIA GeForce ve ThinkBook 16p otevírajá nový svět plný tvorby, úprav a zábavného obsahu. S tím, jak se rychle mění způsob podnikání, je pro malé a střední podniky často složité přejít na hybridní obchodní modely. Je proto velmi důležité, aby byli uživatelé vybaveni tou správnou technologií, která jim umožní přizpůsobit se jakékoliv situaci.

ThinkBook 13x i

Kompaktní ThinkBook 13x i je jedním z nejtenčích 13palcových pracovních notebooků na trhu. S tloušťkou pouhých 12,9 mm a hmotností menší než 1,2 kg mají uživatelé možnost přenášet své zařízení bez jakékoliv námahy, kamkoliv je práce zavede. Tento elegantní notebook se s výjimkou displeje e-Ink pyšní všemi atributy ThinkBook Plus Gen 2 i. Patří mezi ně například technologie Dolby Vision, Dolby Atmos a Thunderbolt 4. ThinkBook 13x je navíc dostupný v barevných odstínech Storm Gray nebo Cloud Gray.

ThinkBook Plus Gen 2 i and 13x i jsou navržené na platformě Intel Evo a jsou poháněné 11. generací nízkoenergetických procesorů Intel Core. Díky tomu nabízí vysokou rychlost a inteligenci při zachování skvělé výdrže baterie. V kombinaci s rychlou bezdrátovou sítí Wi-Fi 6 a 53Wh baterií to znamená, že se uživatelé s takovou výbavou dokážou přizpůsobit jakékoliv pracovní situaci v kanceláři i mimo ni.

Thinkbook Plus Gen 2 i

Nejnovější notebooky ThinkBook jsou navrženy na základě zkušeností zákazníků a soustředí se tak na vše, co je pro koncové uživatele opravdu důležité. ThinkBook Plus Gen 2 i byl vylepšen téměř ve všech oblastech. Mezi klíčová vylepšení patří:

• Poměr vnějšího displeje e-Ink k tělu notebooku se zvýšil ze 48 % na 68 %. Nabízí tak větší 12palcovou využitelnou plochu. Rozlišení vnějšího displeje bylo navýšeno tak, aby odpovídalo rozlišení 2560×1600, jakým disponuje hlavní displej.
  • Výkon byl navýšen díky lepší obnovovací frekvenci. Uživatelské rozhraní (UI) e-Ink bylo přepracováno tak, aby poskytovalo intuitivnější přístup k nejpoužívanějším informacím. Nyní nabízí možnost flexibilního spuštění aplikací, aniž by bylo nutné otevírat víko notebooku.
  • Tenčí (13,9 mm) a lehčí (1,3 kg) model přechází na nový 16:10 displej s redukcí modrého světla. Poměr stran displeje k tělu notebooku se zvýšil ze 78 % na skoro 90 %, což zaručuje téměř dokonalý zážitek ze sledování.
  • Možnosti dotykové interakce byly vylepšeny pomocí vestavěného pera, které automaticky spustí vybrané aplikace pro snazší použití.
  • K možnostem konektivity patří porty Intel Thunderbolt™ 4, Wi-Fi 6 a nová volitelná nabíjecí podložka ThinkBook, která je napájena technologií Power by Contact® od Energysquare. Ta umožňuje bezdrátově nabít větší baterii až na 15 hodin, nebo až na 24 hodin v případě využívání pouze e-Ink displeje.

ThinkBook 16p s výkonem pro náročné uživatele

ThinkBook 16p poháněný nejnovějšími mobilními procesory AMD Ryzen osloví náročné uživatele, kteří touží po výkonných modelech s profesionální kvalitou zobrazení, rychlou pamětí a vysokorychlostním připojením. Uživatelé se mohou těšit z notebooku optimalizovaného pro videokonference prostřednictvím volitelné webové Full HD kamery, která je chráněná krytkou ThinkShutter. Ocení určitě i větší touchpad a pohodlnou podsvícenou klávesnici, která rozpoznává okolní světlo a disponuje klávesami pro rychlý přístup ke konferenčním hovorům. Notebook je vybaven také dalšími inteligentními funkcemi, které zlepšují práci. Algoritmus pro potlačení šumu založený na AI potlačí okolní hluk a uživatelé mohou snadno přepínat zvukové režimy mezi soukromým pro osobní hovory, sdíleným pro skupinové volání, nebo režimem „prostředí“, pokud si uživatel přeje sdílet zvuky z jiných zařízení.

ThinkBook 16p bude k dispozici s volitelnou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX nové generace, která doplní výpočetní výkon procesoru AMD Ryzen. Vznikne tak vysoce výkonný notebook s 16palcovým displejem (2560 x 1600), který může urychlit kreativní práci, a to i díky technologiím ray tracing, AI a videím s vysokým rozlišením. Pro věrnost a přesnost barev lze ThinkBook 16p konfigurovat také s předkalibrovaným displejem s certifikací X-Rite™ Pantone®.

Ceny produktů zatím nebyly stanoveny

Zdroje: TZ